Ads:
Poolgebied
IJsbeer
ijsbeer De ijsbeer is een grote beer. Mannetjes worden gemiddeld 2,4 tot 3 meter lang en wegen 300 tot 600 kilogram. Vrouwtjes zijn kleiner dan de mannetjes. De haren van de vacht zijn niet wit, maar doorzichtig en hol. De kleur van de vacht is, afhankelijk van de tijd van het jaar.
Pinguin
De pinguïns zijn makkelijk te onderscheiden van andere vogels en ze zijn volledig aangepast aan extreem koude gebieden en het leven in de zee. Ze hebben een warm verenkleed en vleugels in de vorm van vinnen.
Poolvos
De poolvos is een zoogdier en hoort bij de familie hondachtigen. Het is een vos die zich heeft aangepast aan het leven in de extreme kou. Ze worden zo'n 30 centimeter hoog. De kleur van de vacht verandert tussen de winter en de zomer. In de zomer zijn ze meestal grijsachtig of bruin, in de winter zijn de poolvossen wit.
Zeehond
Zeehonden zijn zeezoogdieren. Zeehonden hebben korte stugge haren, verder is de vacht dun en bij veel soorten voorzien van vlekken. Daaronder ligt een dikke speklaag om de lichaamswarmte vast te houden. De tastharen in de snor en de wenkbrauwen zijn goed ontwikkeld.
Rendier
Rendieren leven in koude gebieden. Ze komen voor in het noorden van Europa, Azië en in Noord-Amerika en leven daar van mossen die groeien onder de sneeuw. Met de hoeven graven ze door de sneeuw naar het favoriete maal. Ze leven in kuddes en hebben buiten de wolf geen echte natuurlijke vijanden.