Ads:
Kust
Albatros
Albatrossen zijn grote zeevogels. Ze komen voor boven de Zuidelijke Oceaan en de Grote Oceaan. Ze verblijven bijna hun hele leven boven zee. De albatrossen komen vrijwel alleen aan land om te nestelen. Ze nestelen in grote groepen tegelijk. Het menu bestaat voornamelijk uit vis, inktvis, en krill.
Komodovaraan
Het lichaam van de komodovaraan is langwerpig. Ze hebben een lange staart, de staart is zelfs langer dan het lichaam. Over de gehele lengte van de staart loopt een kam. De kop is plat, vrij breed en voorzien van huidbeenderen. De huidbeenderen op de kop, maar ook op de staart zorgen voor extra bescherming. Ook de huid wordt goed beschermd, de huid is bedekt met schubben, erg dikke schubben die zorgen voor een goede bescherming tegen teken, parasieten en dergelijke.

Klik op het dier om er meer over te weten te komen.
Fregatvogel
Fregatvogels zijn grote zeevogels van ruim een meter lang. De spanwijdte bereikt een lengte van meer dan twee meter. Ze leven voorak van vissen en weekdieren. Ze stelen vaak voedsel van visdieven of andere sterns. Fregatvogels nestelen in grote kolonies. Ze komen eigenlijk alleen voor het nestelen aan land.
Visdief
De visdief bereikt een lichaamslengte van ongeveer 35 centimeter. De zwarte vlek op de kop en de gevorkte staart zijn opvallende kenmerken van de visdief. De sanvel is oranje of rood van kleur en is zwart aan de punt. Ze leven van kleine vissen.
Flamingo
Flamingo's vormen een opvallend gekleurde familie van vogels. Het verenkleed van een volwassen flamingo variƫren van zeer licht roos tot rood. De kleur verkrijgen ze door bepaalde bacteerien uit het voedsel, aan de kleur kan je dus zien of de flamingo gezond is.

Klik op het dier om er meer over te weten te komen.
Walrus
De walrus is een robbensoort. Ze leven in de koude wateren rond de noordpool. Ze hebben lange opvallende slagtanden van soms wel 80 cm lang. Mannetjes worden een stuk groter dan de vrouwtjes en kunnen wel 3,5 meter lang worden. Ze hebben een extreem dikke huid om de walrus te beschermen tegen de kou.
Zeehond
Zeehonden zijn zeezoogdieren. Zeehonden hebben korte stugge haren, verder is de vacht dun en bij veel soorten voorzien van vlekken. Daaronder ligt een dikke speklaag om de lichaamswarmte vast te houden. De tastharen in de snor en de wenkbrauwen zijn goed ontwikkeld.
Vos
Vossen zijn hondachtigen. De vacht is over het algemeen roodbruin, maar kan ook beige tot helderrood kleuren. Ook komen donkere, bijna zwarte vossen voor, dat zijn dan vooral de vossen die in de bergen leven. Veel vossen hebben een witte staartpunt. Een vos heeft een slanke snuit en puntige rechtopstaande oren. De staart is lang en dik en kan wel 90 cm lang worden.
Schildpad
Schildpadden bestaan uit ongeveer 300 verschillende soorten. Lengte, kleur en levenswijze zijn per soort verschillend, maar bij alle schildpadden wordt het lichaam beschermd door een schild. Ze zijn alleseters en niet erg kieskeurig als het op eten aankomt. Alle schildpadden leggen veel eieren om voor nakomelingen te zorgen.

Klik op het dier om er meer over te weten te komen.
Papegaaiduiker
De papegaaiduiker is een opvallende vogel. Ze zijn gemakkelijk te herkennen aan het zwart-witte verenkleed. Ze hebben een grote, felgekleurde snavel en hebben een aparte manier van voortbewegen op het land. Ze leven vooral van vis en komen voor boven de Noord-Atlantische wateren.

Klik op het dier om er meer over te weten te komen.