Ads:
eerst bos
Sneeuwuil
De sneeuwuil leeft in het uiterste noorden van Aziƫ, Europa en Noord-Amerika. Het menu bestaat uit knaagdieren, als muizen en lemmingen. Volwassen mannetjes zijn sneeuwwit van kleur. De vrouwtjes hebben een gestreept verenkleed.
IJsvogel
De ijsvogel is een echte viseter, daardoor zijn ze altijd in de omgeving van water te vinden. De voorkeur gaat uit naar stromende wateren. De ijsvogel is een kleine vogel. Ze hebben een korte staart en korte pootjes. De kop daarentegen is in verhouding groot, ook de snavel is opvallend lang.
Wolf

Wolven zijn roofdieren en lid van de hondachtigen familie. Ze komen wereldwijd voor en leven in groepen, zo'n groep wordt roedel genoemd. Het gehoor, de reuk en het zichtvermogen zijn bijzonder goed ontwikkeld. Zo kunnen wolven tegen de wind in dieren ruiken en ook in het donker kunnen ze erg goed zien.

De huil van een wolf.

Beer

Beren zijn grote roofdieren. De kodiakbeer en de ijsbeer zijn de grootste landroofdieren op aarde. Beren zijn over het algemeen alleseters, plantaardig voedsel, maar ook vlees en vis. Elke soort heeft een eigen leefomgeving, van de Noordpool tot de regenwouden in Maleisiƫ.

Het geluid van een beer.

Sneeuwpanter
De sneeuwpanter is lid van de katachtigen familie. De vacht is lichtgrijs met zwarte vlekken. De vacht is dik en isolerend. Ze worden zo'n 1,20 lang en hebben een lange staart (tot 80cm). Dankzij de staart blijven ze in evenwicht tijdens het springen en landen in de bergachtige leefomgeving.

Klik op het dier om er meer over te weten te komen.
Eekhoorn

Eekhoorns zijn een knaagdieren familie met 278 verschillende soorten. De klauwen zijn lang en gekromd en daardoor uitermate geschikt om in bomen te klimmen. De pluimstaart dient tijdens een sprong van tak naar tak als roer. Eekhoorn zijn goede zwemmers. De lange staart en de pluimpjes op de oren zijn opvallende kenmerken van de eekhoorn.

Het geluid van een eekhoorn.

Konijn
Het konijn leeft van plantaardig voedsel. Ze leven in de schemering. Ze leven in grote groepen in een uitgebreid gangenstelsel. Een konijnenhol wordt meestal in een heuvel of een duin gegraven. De konijnen verlaten het hol om eten te zoeken, maar gaan nooit verder dan 500 meter van het hol af.
Lynx
Lynxen zijn goed te herkennen aan hun opvallende bakkebaarden en de pluimpjes aan het puntje van de oren. De oren zijn erg gevoelig en vangen geluiden uit de omgeving bijzonder goed op. In de warmere maanden is de vacht geelbruin, maar door de kou verandert de vacht. De vacht wordt dikker, om tegen de kou beschermd te zijn en wordt bleker, bijna wit van kleur. Over het lichaam loopt een vlekkenpatroon, dit patroon is van ieder dier uniek.

Klik op het dier om er meer over te weten te komen.